見知らぬ人
:
stranger
:
idegen

New York - Prague

a mai ejszakaval szallok at a nagy tengeren:

NewYork-Prague.jpg

Egyre stresszesebb ilyen paranoid vilagban utazni. Legalabbis a vilag paranoid reszen. Legutobb meg csak a cipomet vetettek le a repulore valo beszallasnal, de most mar az ovemet is, kipakoltattak a taskamat, ugraltattak ossze-vissza. Es meg be is szoltak, hogy mi minden van nalam.

Hat mi koze hozza, kis aranyomnak? Hova lett a szemely ter serthetetlensege, az artatlansag velelme? Mar hogy atvilagitja a dolgiamat is eleg rossz, de meg szet is szedeti velem? A nagycsomagok feladasanal nagybetukkel volt kiirva: aki kulcsrazarja a borondjet, porul jar, mert eroszakkal fogjak neki feltorni amikor atnezik.

A femdekektor olyan erzekenyre van allitva, hogy a ragogumi csomagolo alufoliajat is kimutatja. Es ilyenkor nem elegszenek meg utolagos kezi atnezessel, a ki kezi koralaki csipogoval, ahogy regen. Szepen pakolj ki mindent. Holott a keramia keseket nem mutatja ki a masina, barmilyen finom is. Arrol nem is beszelve, hogy az ember puszta kezzel kepes olni, ha akar - es ha ki van kepezve. A kovetkezo lepes talan az lesz, hogy brain-scan is lesz a repteren. Aki tud Kung-Fu-zni vagy hasonlo dolgokat, azt nem engedik majd repulni. Esetleg megis, de csak elaltatva / elkabitva.

Nagy orommel hagyom el ezt a kavarodott repteret, ahol pl. a vammentes reszben is szamolnak fel AFA-t a Snapple-re. Nem kezdtem el az eladonak elmondani, hogy az AFA mirol szol, es hogy a vammentes teruleten ez miert ertelmezhetetlen. Nagy orommel, de fel ora kesessel hagyom csak el az orszagot, amit meg is tartanak Parizsig. Most pont az osszedolt 2E terminal mellett szallunk le, lathatolag semmi nem tortent vele azota. Az amugy is szukos 1 oras atszallasi idot sikerult a felere csokkenteniuk. Nemi buszozas a szervizjarmuvek kozott, es mar el is erem a pragai gepet. Pragaban sajnos az derul ki, hogy a hatizsakomnak ezt a bravurt nem sikerult eljatszania, mert hogy bizony nem talalhato sehol. Helyette csak egy kis papirfecnim van. Ami, lassuk be, sokkal konyebb es kisebb maganal a hatinal, igy nem kell annyit cipekednem.

Erdekes helyzet ez, egyetlen ruhaval megerkdezni. Az ember elkezdi felmerni, hogy mi is volt igazan fontos abbol a 20 kilos zsakbol. Eddig azt hiszem a fogkefem vezeti a rangsort.

darkeye
June 9, 2004 12:11 PM
Prague, Czech Republic
trackback ping
comments (0)





Remember Me?