見知らぬ人
:
stranger
:
idegen

kozlekedes - bike taxi

Mikor eloszor a repterre ertem, lattam, hogy sokakat, akik nyilvanvaloan munkaba jottek aznap reggel motorral hoztak ide. Eloszor azt hittem, hogy milyen kedves baratjuk van, aki elmotorozza oket a tavoli repterre. Nagyot tevedtem.

bike_taxi1.jpg

Minel tobben utazanak egy iranyba, annal nagyobb jarmuvel lehet ezt megoldani - a nagy oceant tobbszazfos repulokkel erdemes atkelni, majd esetleg bevonatozni a varosba, onnan a menetrendszerinti buszjarattal hazamenni. Majd a lift visz fel minket, es a vegen bizony gyalogolni is kell.

Na ebbe a lancba ekelodik be, a busz es a lift koze a bike taxi. A tomegkozlekedes itt csak a nagy utakon jar, am a roluk leagazo kis utak hosszuak es kacskaringosak - no meg leginkabb szukek tudnak lenni. Az ezek vegere valo jutasra nyujt megoldast ez a helyi talalmany.

bike_taxi2.jpg

Hasznalat: az ember megkozeliti vagy a bike taxi allomast (lasd fent), vagy egy uresen kozlekedo bike taxival kontaktust teremt. Ezek utan, az iranytol fuggoen vagy a legkozelebbi nagy ut nevet mondja, vagy a kis utcaja nevet, ahova el szeretne jutni. Aztan hopp fel a motorra, es maris tanui lehetunk soforunk hajmereszto batorsaganak. A bike taxi soforok elott nincs akadaly, az utat es meg a mellette levo teruleteket is teljes mertekben kihasznaljak. Problema nelkul szaguldanak a szembesavban mikor ott jon mas jarmu is. Vagy az emberek kozott a jardan (mar ahol van). Vagy barmely ket auto kozott barmilyen kis helyen kepesek atsuhanni. Velunk egyutt.

bike_taxi3.jpg

Figyelem: fiuknak: nem illik a soforbe kapaszkodni, mert meg azt gondoljak tobbet szeretnel toluk, mint csak egy fuvar. hanem szepen hatul kell, a para-vas-ba fogodszkodni, es izombol egyensulyozni. Lanyok pedig az oldalso, lovaglo ulest is valaszthatjak.

darkeye
July 2, 2004 04:13 PM
Bangkok, Thailand
trackback ping
comments (0)





Remember Me?