見知らぬ人
:
stranger
:
idegen

XV. Nemzetkozi AIDS Konferencia, Impact Center, Bangkok, Thaifold

Ma, az utolso elotti napon ellatogattam az AIDS konferenciara, ami az Impact kiallitasi kozpontban van, jol eszakra. A BTS Sky Train leg-eszakabbi allomasatol, a Mo Chit-tol ingyenes buszjarattal kozelitheto meg, ami napkozben fel ora, este dugoban kb. 1 ora buszozast jelent.

aidsconf1.jpg

Amint a busz odaer az Impact Center-hez, egy kerekes hajoba (!) kell atulni, ami korbevisz a konferencia kozponton.

aidsconf2.jpg

Maga a kozpont egyebkent nem tul nagy, egy palmafakkal kirakott ut menten kormanyoz vegig minket a szarazfoldi hajoskapitany. Az ut tulvegen egy sebteben felallitott turista-latvany-falu all, benne rendes bovli arusokkal es egy rakas elefanttal.

aidsconf3.jpg

Az elefantok egy reszere athuzott AIDS felirat es hasonlok vannak festve.

aidsconf4.jpg

A nagyobbakra pedig fel lehet ulni szepen, es korbemenni vele. Igazi turista-vakitas.

aidsconf5.jpg

Az egyik elefant meg is sokalta a dolgot, es gyorsan maga ala csinalt, hatha ettol elriadnak a turistak. De nem sikerult, innentol inkabb mindenki nezte, hogy semmilyen folyadekba ne lepjen bele, kulonosen kisebb to meretuekbe ne.

aidsconf6.jpg

Az egesz siralmassagat meg novelte, hogy egy ujgazdag golf gyakorlo palya mellett volt elhelyezve, nemi lakotelep kozepette. Nehez az elete a varosi elefantnak, es stresszes is.

aidsconf7.jpg

A konferencia szlogenje "Access for all", de engem csak a Global Village nevu kulturalis rendezvenyeket tarto epuletbe engednek be. A masik ajtonal "ID card? - No ID card. - No entry." konkluzioval tanacsolnak mashova.

aidsconf8.jpg

A Global Village egy Starbucks-al indit, hogy megadja a globalizacionak valot, ami neki jar. Egy kicsit beljebb egy ideiglenes, a konferencia idejere felallitott kozossegi radio jon szembe. Elotte $3-ert arulnak hordozhato radio vevot, hogy lehessen mivel fogni. A musorban a konferencia resztvevoit szerepeltetik.

Beljebb mindenfele szervezetek standjai, mint egy szokasos ipari vasaron. Van masszas stand is, ill. egy japan stilusu leulos hely. A Thai standon megprobaltak a termeszetet reprodukalni, es persze egy szentely is gyorsan odakerult.

aidsconf9.jpg

A LESLA nevu szervezet standjanal egy megallapithatatlan szexualitasu arc ugralva promotalja a poloikat.

aidsconf10.jpg

En a stand oldalaban torteno atoltozesre es sminkelesre leszek figyelmes.

aidsconf11.jpg

aidsconf12.jpg

ami kesobb egy balett-eloadasba torkollik.

aidsconf13.jpg

Tovabbi standokon orulten tancolo felmeztelen fiukat es feloltozott lanyokat latok, "Sex work is also work" felirattal felettuk. Egy masik helyen ovszer-fujo versenyt tartanak fiuknak, ahol rendesen tul is fujjak, hogy ki is durran. Egy helyen leszolitanak, hogy toltsek ki egy kerdoivet, de nem tudok a kerdesekre valaszolni, mert nem voltam egyik eloadason sem.

Majd az epulet elott egy noveny-allatkert koszon el tolem.

aidsconf14.jpg

A visszafele vezeto uton pedig Thai zaszlok kisernek...

aidsconf15.jpg

darkeye
July 15, 2004 01:41 PM
Bangkok, Thailand
trackback ping
comments (0)





Remember Me?