見知らぬ人
:
stranger
:
idegen

Change of plans

Ma lebzsekes helyett irany Philadeplhia, holnap onnan tovabb Washingtonba. Reggeli a Soul Foodban, a Broadway-n, de nem Manhattan-ben, hanem Brooklyn-ban. Oriasi svedasztal, husok, rakok, raksalatak, pencake, gyumolcs hegyek. Mind kilora, egysegaron. (Na jo, fontra, nem kilora.) Mint egy turkalo, csak kajaban.

Myrtle Avenue-tol Penn Station-ig J train s F train. Kiforrott szorakoztato es koldulo szovetkezet dolgozik. Mobil es helyhez kotott utcazeneszekbol ezen rovid ut alatt elokerul alkesz enekes, majd haromtagu tam-tam dobos feka csapat osszecsukhato szekekkel szall be a metro kocsiba. A peronon szinti-pop alkesz, a magyar ettermi lakodalmas bilentyus helyi masa. A 34th Street F train kijaratnal 5 tagu break csapat porog a foldon, egymast valtva.

A felszinen ennek meg szervezettebb formaja. A Penn Plaza kertjeben ismeretlen de jolfesult feka zenekar jatszik Reggae-t, korulotuk jolfesult emberek ulnek a napsutesben. A kert szelen formas kis tabla hivja fel a kertben valo let modjara a figyelmet. Semmit sem bizunk a veletlenre - csak szabalyok kozott lehet jolerezni magunkat. Ahogy ezt mar egy In-Kal-os is megmondta valamelyik Pepsi Szigeten a fizetovendegeknek: "Mit csinaltok, bazdmeg? Nem szorakozni jottetek ide!"

New York Penn Station-on katonai terepruhas katonak cirkalnak, jobb vallukon virit a helyi zaszlo. Ovukon szocreal kulacs (patentos zoldbe bugyolalva), szimat szatyor es pisztoly fityeg. Fo a biztonsag.

Philadelphia - New York

Amtrak helyett ingazo vonatokkal megyek, leven a retour jegy igy olcsobb mint a csak egyiranyu Amtrak-kel. Igy NJ Transit Trenton-ig, onnan SEPTA Philadelphia 30th Street allomasig.

A trentoni hidon nagybetus felirat: Trenton makes - The World takes. En is udvozlom a mostani 4 eves terv dolgozoit...

darkeye
May 27, 2004 07:50 AM
New York, NY, USA
trackback ping
comments (0)





Remember Me?