見知らぬ人
:
stranger
:
idegen

New York

A repulout gyonyoru tulajdonsaga volt az NewFoundland-i obol felulrol - kapraztato.

A belepesnel nemi kerdezosokes utan leveszik az ujjlenyomatomat. Hat... Ha nem gondol bele az ember, hogy mi is tortenik, maga a muvelet egyebkent frappans es egyszeru - tedd az ujad egy pirosan vilagito erzekelore - es kesz is. A rendorallam egy ujabb vivmanya. De nem remenykedjunk, mar sok EU-s orszagban keszul a biometrikus infokat tartalmazo utlevel, ami pl. az ujjlenyomatunkat is tarolja majd.

Leszallas elott egy moralis dilemma vett urra - bejelentsem-e a vamdeklaracios papiron elelmiszerkent a taskamban levo csokoladet? Es allati eredetu termekkent az egyszem libamaj konzervet? Kell-e nekem ez a hajciho, a becsuletert cserebe? A vegen ket vambevallasi kartyat toltok ki, es a vamosnak az ureset adom oda. Gyozott az opportunizmus es a gyakorlatiassag az elvek felett.

A reptertol osszel meg egy nagyon kacskaringozo, ingyenes busz vitt Howard Beach metromegalloig. Mostanra kesz az AirTrain, ami egy egynyomatvu (monorail), teljesen automatikus vonat. Konkertan nincsen benne szemelyzet, az elejetol a vegeig atlathato a szerelveny. Nagy feluljarokon megy, jar a rendszerhez oriasi szerelocsarnok, rengeteg magasvasut, stb. Valaki megvalosithatta gyerekkori vonat terepasztal almat - a valosagban.

Am mig a busz ingyert volt - ez penzbe kerult, ami csak a kiszallaskor derult ki... Annyival azert nem jobb.

Aztan A train, majd J train, es mar itt is vagyok Shin0-nal. A getto kozepeben, spanyolok, fekak es zsidok haromszogeben.

De most mar faradtsag, otthoni ido szerint 4 elmult, kb. 22 oraja vagyok fenn. Irany az alvas - edes halozsak :)

darkeye
May 26, 2004 10:15 PM
New York, NY, USA
trackback ping
comments (0)





Remember Me?