見知らぬ人
:
stranger
:
idegen

Az Atlanti ocean felett

A felhokon keresztul hullamok ezrei rajzolodnak ki a 10km-rel lejebb levo tenger felszinen. Kis feher tarajok szaladgalnak a sotetkeken.

Parizs eleg borzaszto volt. A Charles de Gaulle repter megartotta az altalam valaha latott legroszabb repter cimet. Hogy az ember gyalog atmehesen egy terminalrol a masikra, be kellene lepnie az orszagba. Alternativ megoldas egy kor buszjarat, ami korbevisz az egeszen, a csomagszallito es egyeb repteri uzemi jarmuvek kozotti dugoban.

Maga az epulet borzaszto. Nagy, de egyaltalan nem tagas. Valahogy a falakon belul is az epulet van, elfogalja az egesz teret maganak, hogy az embereknek mar nem marad. Az ujabb reszek kulseje uveg, de egyaltalan nem konnyed, mert alatta megint rengeteg nyers beton.

A beszallas megalazoan megy. Eloszor csak business es elite class, mi ott allunk, pedig mar reg nem jelentkezik senki. A beengedo emberek kezere utesallo dobozba erositett iPaq-ok, erre rogzitik a reszletes faggatozas eredmenyet: honnan josz, miert van harom utleveled, "er az or bag bin"? ("where has your bag been?") Hat mi koze hozza? A bevezeto folyoson egyes embereket felreallitanak, kezi femerzekelovel vegigpasztazzak oket, kezipoggyasz kipakol. A hogy mesz el mellettuk, csak remenykedsz, hogy teged nemszurnak ki - es sajnalkozol, hogy szegeny para.. Mint egy B-kategorias diktatorikus utopiaban.

A repulo egy Boeing 767-300ER, nem egy 747-es. A szegregacio tovabb folytatodik: a pilota elmondja, hogy a turista utasok nem hasznalhatjak csak a nekik kijelolt WC-ket. Gyorsan le is zarjak az elottunk levo reszt egy kordonnal. Elorebb kosztumos kiserok vannak, nalunk kek Delta-s melegitoben szolgalnak ki. Elozekenyen felajanlanak italokat, am utolag kiderul, hogy a pia penzbe kerul. A kiszolgalas fapados, az araik nem annyira.

Filmnek Tim Burton: Big fish, meg ugysem lattam.

A felhok elleptek teljesen az oceant, oda a fodrocskaknak...

darkeye
May 26, 2004 11:04 AM
trackback ping
comments (0)





Remember Me?