見知らぬ人
:
stranger
:
idegen

This is the captain speaking.

Utazo magasagunk 29500 lab, sebesseg 895 km/h, valahol Becs felett. Iszonyat budos ez a repulogep, egy "uj generacios" Boeing 737-700. Van rajta sok LCD kijelzo, meg fulhallgatot is adtak. Pedig csak Parizsig megyunk vele.

Meglehetosen almos vagyok. Miert nem lehet a repteret a varoshoz kozelebbe epiteni. Es egyaltalan, ez az egy oraval korabban ittleves.. De a check-in-nel kellemes meglepetes: Eszter lat el ulohellyel, megpedig a veszkijarat soraban. Illetve most mar Dr. Eszter. A veszkijaratnal legalabb ki tudom nyujtani a labam. Tolem jobbra az ajto, huzni - PULL. Az ablak alatt a szarnyon kis nyilacskak jelzik az iranyt lefele. Mindig ki akartam nyitni egy ilyen ajtot...

A varoban meg egy Eszter, vele meg a Rozi, utban Sharm-el-Sheikh fele. Gyors beugras haverok helyett, az igazi last minute: este 11-kor telefon, indulas a repterre reggel 5-kor.

A varoban a Westel (ize, T-Mobile) es a Pannon is hirdeti, hogy ingyenes WLAN-os internet szolgaltatasuk van a repteren. Hogy miert WLAN a WiFi... No de WiFi kartya elo, csatlakozas fel. ssh haza, de no route to host. ping: name resolution van, de nem ping. Ah, biztos ez is gagyi rendszer, ahol eloszor bongeszni kell. El is kapjak a HTTP keresemet, es atvisznek valami Westel-es site-ra, ami meg valamilyen Westel-es mobil szamot ker tolem. Hm, elraboltak kerem, en csak halozatozni szerettem volna...

Azert felhivom a Pannon-t, a plakatjuk elott allva, hogy hogy erem el az o WiFi-juket. Varas, zene, kapcsolgatas. Nem erti, hogy mi bajom van. Valahogy neki nem furcsa a Westel-es hijack, pedig o Pannonos. Vegul megunom a toketlenkedeset. Pedig szep lett volna, korrekt repteri szolgaltataskent egy ingyenes hotspot.

Kozben megjott a kaja, kis aranyos dobozban talalva, nem a szokasos foliazott cucc. Azt mondja: Honet-Gastro TOHF csokoladeval, best before 2004.05.26. Ez ma van - gyorsan egyuk meg, elvegre best before. A TOHF csoki egyebkent Boci csokis napolyi. Erdekes uj elnevezes, furcsa marketingesek talalhattak ki.

darkeye
May 26, 2004 04:09 AM
trackback ping
comments (0)





Remember Me?