見知らぬ人
:
stranger
:
idegen

2004 AIDS Film Festival

Az idei (XV.) nemzetkozi AIDS konferenciara Bangkokban kerul sor eppen. Az esemeny mottoja: "access for all", ezzel egyutt a reszveteli dij $1000 - azert a szegenyebbek ki vannak zarva.

aidsfilm1.jpg

A konferencia kore egy rakas dolog szervezodott meg, pl. a 2004 AIDS Film Festival, ahol ertelem szeruen AIDS-el kapcsolatos, elsosorban dokumentum filmeket mutatnak be. Ennek a megnyitoja volt ma este a Scala nevu moziban. Volt nagy felhatjas, allofogadas feherruhas pincerekkel, afrikai torzsi tanc, no es sztarvendeg is: Richard Gere (meg egy Thai miniszter meg egy szenator is). Mindenki szep hosszan beszelt a film elott. Meg Gere volt a legjobb, mikor felvetette hogy az iraki haboruban pusztitasra koltott $300 milliardot talan lehetne pl. gyogyszer kutatasra es ember gyogyitasara forditani. Az osszes tobbi amerikai felszolalo vele szemben allandoan haboruzni akart - most eppen "War on AIDS", de szerintem nekik mindegy, "War on XXX", barmi legyen is az.

aidsfilm2.jpg

A nyitofilm Robert Billheimer: A Closer Walk c. filmje volt, ami kifejezetten rossz. Persze a vallasos feher amerikai kozeposztaly tagjai megnyugodhatnak belole: oket nem fogja az AIDS. Csak a tobbieket. Kulonosen a fekakat, a buzikat meg a csoro afrikaiakat. Meg a tobbi csorot is, na.

aidsfilm3.jpg

darkeye
July 12, 2004 12:47 PM
Bangkok, Thailand
trackback ping
comments (0)





Remember Me?