見知らぬ人
:
stranger
:
idegen

dizsi

Szombat esti laz kereteben tesom IPC-s ismerose, Jume elvitt szorakozni, a baratnoivel.

A talalkozot a Silom Road-i California Fittness ele beszeli meg velem, leven o ott dolgozik, es ide kell este a munka vegevel visszaternie es a napot befejezni. A munka vege este 10 utan van, kesik egy kicsit. Illetve mar ide is nemi komplikaciok aran jutunk, elotte a State Tower-be invital, aminek a tetejen egy uj bar nyilt, es ahonnan szep a kilatas. De keso van mar, bar kiutve.

Amig varok ra, korbenezek. Mindenhol utcai arusok, kb. mindent arulnak, fafaragast, katanat, ruhat, orat. Benezek egy Tsutaya (ismet egy japan ceg helyi leanyvallalata) video kolcsonzobe, legalabb ott van legkondi. Ahogy megszoktuk, minden van, akar DVD-n, akar Video CD-n, eredeti nyelvvel vagy thai-ul. Mar minden, ami a popularis kultura resze, es ami nemreg jelent meg, vagy meg meg sem jelent. Furcsallva veszem eszre, hogy az Infernal Affairs c. altalam nagyra tartott tavalyi kinai filmnek mar nem csak 2., de a 3. resze is itt van. Tony Leung ugy nez ki nem unatkozott, le sem kellett vesse fekete borjakojat. (Es persze valahogy tulelte az elso resz vegen a fejbelovest).

Na de itt az ido, es a talalkozas. Ketten jonnek, Jume meg Californai Fittness egyenruhaban, baratnoje mar a party-ra oltozve. Es gyorsan problemaba is utkozunk: az en terdnadrag es hevederes-sziklazo szandalom bizony nem felel meg az elvarasoknak. No nem csak az oveiknek, hanem a kiszemlt helyenek sem, merthogy igy nem engednek be. Kerdeztem, hogy most ez komoly-e - hat az, komoly. Szememre is veti, hogy a telefonba mondta, hogy egy "nice place"-re visz, hat oltozhettem volna ennek megfeleloen.

Igy adott a feladat - venni kell hosszu nadragot, szombat este 11-kor. Es itt jonnek kapora a korabban mar emlitett utcai arusok. Vagjuk koztuk a rendet Jume baratnojevel (amig o atoltozik az egyenruhabol), mig nemi tomeg-pszichozis utan egy nadragos stand elott talaljuk magunkat. Szuken egymas mellett, felett es alatt leglabb 50 fele nadrag van kirakva, de inkabb tobb. Ramutatok egyre - es feltszem a trukkos kerdest: van-e belole akkora, ami ram is jo. Es ahol meg az europai boltok is altalaban megakadnak, itt meghokkenve nelkul suhanok tovabb - van. A srac egy pillanat alatt kerit egy kivant meretu peldanyt, pedig az itteni lakossag lenyegesen kisebb nalam. Utana a "how much?" kerdes jon, ahol a nekem adott ar persze magasabb, mint a velem levo thai lanynak mondott - es persze ez utobbit fizetjuk. "Discount" - magyarazza, thai-oknak olcsobb.

Igy a kezemben egy igazi hamisitott Diesel nadrag, amire azert gondosan rairjak: "Don't be Fooled by Imitations." Elso problema megoldva. Irany haza, atoltozes. A lanyok megvarnak a taxiban, visszatertemkor mondjak: "You already look handsome." Mert itt fontos dolog az oltozkodes.

Nemi autokazas utan megerkezunk a celponthoz, a Q Bar-ba. A taxis persze atver, de ez nem meglepo. Szigoru hely ez, sok nagy felirat az ajton riogat: csak 20 ev felettieknek, csak photo ID-val (persze semmi ilyen nincs nalam). Es tenyleg ki van irva: semmi rovidnadrag es semmi szandal, de ez a korlatozas csak ferfiakra vonatkozi. No de a legjobb: "We reserve the right to refuse entry to anyone." Ezzel egyutt eleg kedvesek, ahogy itt mar megszoktuk, mosoly, fejhajtas, belepo, pecset.

Es itt ut szembe amit Keiko mar regen magyarazott: Thaifold a formarol szol, esztetikarol es a testi elvezetekrol. Ezek az emberek szepek, erre megy ki az eletuk. Es ennyi eleg is nekik a boldogsaghoz. Itt mutatkozik meg a bor-sebeszeti beavatkozas, amire jarnak, a masszas, amivel lazitjak izmaikat. Es persze a ruha, amit felvesznek. Kizarolag a forma, aminek tokeletes hatteret ad a progos rave-et nyomo DJ, a szorakozohely, ahol semmi eselye a verbalis kommunikacionak. Csakis a test, a fizikai let unneplesenek szinhelye ez. Es a szepsege, ami itt ater a nemek hataran, es lagy, feminin, kromoszomaktol fuggetlenul. Es talan pont ez az egyseges feminin szepseg-modell ami egyes fiuk ambivalenciajat okozza identitasukat illetoen.

Persze a hely azert hoz magaval idegeneket is, mint engem, vagy a mogottem megjeleno indiai kontingest, a ferfiak a megfelelo turban-jellegu fejdiszukkel. A belepo ket italt tartalmaz, de tenyleg barmilyen ket italt, nem a tegnaprol maradt cuccost, amit rasozunk a vendegekre. A barnal egy felirat "Green Fairy Absinthe Jello Shots"-okat kinal, felette kis zold tunderkevel, amit egy felszolgalo korbe is hord a promocio reszekent. Ez ugye absinthe-al keszult zselatin, ahol a receptben a "viz" szot kicsereltek "absinthe"-al.

Kulonosen felkelti a figyelmem a tudatalatti-marketing egy uj eszkoze. Egy fuggoleges lampa-rudrol van szo, ami egyszeri pillantasra nem is latszik tobbnek egy vicces kek neoncsonel. Viszont amikor a tekintetem mozgatom hogy ez a latoteremben van, az "Absolut Vodka" logo egy resze bevillan a szemembe. Es csak a szemmozgas ideje alatt. Hosszasan probalkozok tovabb finomitani a megfigyelest, de tenyleg csak ennyire jutok.

Tortennek a dolgok ahogy az ilyen helyeken szoktak, mig egyszer hirtelen csend lesz. Kettot utott az ora, es a nem-tul-regi kormanyrendelet ertelmeben ilyenkor be kell fejezni a party-t. Jume is megerositi - ez van, minden bezar 2-kor, sehova sem lehet menni ezutan. Hacsak nem a Khaosan Road-ra, ahol talan valami meg nyitva van. De italt ott sem arulnak ilyenkor mar. Hat igy probalja a kormany szorgos dolgozo nepet a nappali jobb munkavegzesre osztokelni. Ami neha el is kell, leven Jume-nek is munkanap lesz, hiaba vasarnapra virrad a reggel. A DJ-k pedig azzal biztatnak, hogy jojjunk vissza holnap.

darkeye
July 25, 2004 03:33 AM
Bangkok, Thailand
trackback ping
comments (0)





Remember Me?